stiri

Citate Hahaha

Logo-Chahaha-2Citate Hahaha este un proiect de educaţie alternativă on-line, care urmăreşte popularizarea în rândul publicului tânăr din Romania a personalităţilor culturale şi ştiinţifice internaţionale. Folosindu-se de citate ale celebrităţilor din lumea literaturii, muzicii, picturii, sportului, cinematografiei sau a ştiinţei, Citate Hahaha aduce mai aproape de public clasici ai culturii şi cercetării ştiinţifice, prezentând alături de maximele acestora şi portretele autorilor. Astfel, proiectul redă o dimensiune umană unor nume care pentru publicul tânăr sunt necunoscute sau au devenit aproape abstracte.

În intervalul noiembrie 2010 – octombrie 2011 proiectul Citate Hahaha a înregistrat peste 11.000 de vizualizări.

Link: CITATE HAHAHA

Dicţionarul Nebunilor

Logo-DN-2Este un proiect de educaţie alternativă on-line, adresat în primul rând tinerilor, dar şi publicului larg. Acest proiect urmăreşte îmbogăţirea vocabularului uzual şi stăpânirea corectă a limbii române. Sub forma divertismentului, Dicţionarul Nebunilor provoacă amuzamentul cu definiţii evident inventate, deturnate de la sensul real, tocmai pentru a atrage în final atenţia asupra acestuia. Dicţionarul Nebunilor este un proiect interactiv, deschis contribuţiilor publice.

Proiectul este iniţiat şi coordonat de Walter Ghidibaca, iar la el au contribuit semnificativ Magdalena Torma (Paris) şi Vitalie Frecăuţeanu (Chişinău).

În intervalul noiembrie 2010 – octombrie 2011 Dicţionarul Nebunilor a înregistrat peste 14.000 de vizualizări.

Link : DICTIONARUL NEBUNILOR

Primele idei pentru Comedia Colectivă

Prima întâlnire de creaţie pentru proiectul Comedia Colectivă a reunit 23 de participanţi şi pe langă “colectarea” de idei, a lămurit un aspect foarte important, arătând cum pot fi integrate sugestiile în cadrul scenariului de film.

S-a hotărât de asemenea ca întâlnirile să aibă loc de două ori pe lună, până la încheierea etapei de acumulare de idei (15 februarie 2011).

Iată primele sugestii, aşa cum au fost ele notate, în aşteptarea savuroasei paella pregătite la faţa locului de renumitul gastronom Kiss Budai Tibor, proprietarul Spritz Café, care a găzduit întâlnirea:

 1. HORAŢIU

  • Condoru – gay pasiv (dar dur)

  • Jeanine – comercializantă de gaşcă

  • Condoru leşină când vede sânge pe Cercel, dar de fapt e o simulare, vrea sa testeze loialitatea subordonaţilor

 2. BOGDAN

  • Când vine poliţia, trei junkeri sunt blocaţi in lift, sectoriştii fiind nevoiţi să urce pe scări – există şi un copoi gras care gâfţie şi îşi înjură viaţa

  • Idee pt. scena finală: cadru cu bătrânul în casă, televizorul rulând pe OTV şi replica bătrânului “Cură apa pe perete, şi-apoi zice lumea că sudui… Cum să nu sudui? Cură apa pe perete!”

 3. SERGIU

  • s-o dăm în replică după replică, stil “Airplane” şi apoi centru gen Guy Ritchie. - Povestea cu varu’ pe LSD în spital, caută castraveţi muraţi. Neapărat să folosim cultivatorii de iarbă paranoici de la etajul superior, care nu se opresc din consum nici când sunt siguri că vor fi prinşi…

 4. LINDA

  • de accentuat paranoia babei care a dat tigaia, babă care într-o oră merge de 5 ori la vizor şi care e bântuită de presimţiri stranii, care îi generează stări de panică, dar totodată şi de entuziasm, că putut ajuta nişte juni frumoşi, care plănuiesc ceva…

  • reamintirea tinereţii in mintea babei, când a mai împrumutat odată tigaia, tocmai răposatului său soţ.

  • Baba, costumaţie: capot matlasat uzat, papuci, ciorapi nylon, bigudiuri

 5. DAN

  • problema şpăgii este definitorie!

 

 1. WALTER

  • un personaj îşi cumpără ţigări de la chioşcul de la parterul blocului şi când primeşte un pachet cu imaginea de avertizare cu impotenţa, îl refuză şi cere “unul cu cancer”

  • un amic de-al lui Cristi, care apare întâmplător şi e mare consumator, se prinde din discuţia traficanţilor că au “marfă” şi se milogeşte pentru o doză. Condoru îi cere 50 de lei, negociază până la 30 şi în schimb îi dă un vârf de cuţit de sare de bucătărie. Tipul o trage pe nas şi declară că e “beton!”. Se poartă extatic, ca şi cum ar simţi efectele drogului

 2. ANCA

  • apare şi o mătuşă bătrână de la ţară, venită la analize, cu care trebuie să se descurce cumva (o trimit în vizită la vecina cu tigaia, unde va face în final o prăjitura pentru “băieţi”, în care va pune din greşeală cocaină în loc de făină – WALTER)

 3. GELU

- Cocaina e furată de la nişte mafioţi chinezi. Mafia pune doi chinezi
pe urmele lor, ca să-i găsească, să recupereze drogurile, iar pe ei să-i
taie şi să-i ambaleze în câteva valize pe care să le arunce în Someş. Desigur, totul nu trebuie să se întâmple, ci să reiasă din discuţia personajelor…

Proiectul BUSINESS LUNCH debutează cu un BUSINESS DINNER

Joi, 23 septembrie 2010, cu începere de la orele 18.00, va avea loc prima întâlnire de creaţie pentru proiectul BUSINESS LUNCH. Participanţii sunt aşteptaţi pe Terasa Spritz Cafe, Str. David Francisc nr. 15 (Cluj-Napoca), unde în schimbul ideilor pentru Comedia Colectiva BUSINESS LUNCH vor fi recompensaţi cu câte o porţie de paella. Avem astfel ocazia să ne cunoaştem mai bine, în cadrul unui business dinner cât se poate de vesel şi creativ.

More Articles...

Page 1 of 2

Start
Prev
1

media

There seems to be an error with the player !