Comedia Colectivă „Business Lunch”

Ideile tale pot prinde viata într-un film!


Ce se întâmpla când trei interlopi de provincie debuteaza în traficul de droguri? O poveste la poti contribui si tu, participând la proiectul Comedia Colectiva  Business Lunch lansat de Ideograma! Acest proiect este deschis tuturor tinerilor pasionati de film, care se pot implica activ în etapele specifice realizarii unui scurt-metraj.

Business Lunch: Cum se pregateste?


Prima etapa a proiectului Comedia Colectiva Business Lunch se desfasoara în Cluj-Napoca în perioada 15 martie – 15 iulie 2012. Scopul proiectului este ca pornind de la fragmentul de scenariu prezentat mai jos, acesta sa fie completat si finalizat cu ajutorul sugestiilor publicului. Aceste idei vor fi baza de lucru pentru o serie de workshopuri realizate de echipa de proiect, la care vor fi invitati si autorii celor mai bune sugestii. Astfel, acestia vor avea ocazia sa învete pricipiile de baza ale dezvoltarii unui scenariu, ale filmarii si ale montajului.


Business Lunch – Scenariului de pornire

Aproape de ora prânzului, într-o garsoniera studenteasca, într-un cartier din Cluj-Napoca. Relativa dezordine. Personajul principal, Cristian, doarme.

Între timp, un taxi cu trei personaje – Condoru, Cornel si Cercel - interlopi din acelasi orasel în care a crescut Cristian, se apropie de blocul de garsoniere în care locuieste acesta.
Taxiul opreste în fata blocului si cei trei coboara. Cercel, prostanacul grupului, îsi pipaie buzunarele si îsi da seama ca îi lipseste ceva. Fuge dupa taxi si reapare cu un pistol, care îi alunecase din buzunar. Condoru, care este seful grupului, îi trage mustrator o palma peste cap.
Doar Cornel stie unde sta Cristian, care îi este o ruda îndepartata. Cornel are o sacosa de nailon în care duce o halca de carne cruda.

Cornel suna prelung la usa. Cristian vine si deschide fara sa se uite cine suna. Buimac, face ochii mari, vâzâdu-i pe cei trei.
Condoru îl împinge fara menajmente din usa si intra pe lînga Cristian, marâind:
- Salut, ba!

Toti trec pe lânga Cristian, care îi recunoaste si este foarte speriat.

Borfasii se comporta ca la ei acasa si se fac comozi.
- Ba, tu ai o tigaie mare? întreaba Condoru. Si ulei?
- Am ceva…, se bâlbâie Cristian. Da’ nu e asa de mare…
- Ba, Coarne, du-te si vezi ce are asta!

Cristian scotoceste prin dulapul din bucatarie si vorbeste în soapta cu Cornel:
- Ba Cornele, de ce mi i-ai adus pe astia pe cap? N-am nevoie de necazuri…
- Ce necazuri, frate? Stai linstit, ca nu stam mult! Avem un biznis scurt si plecam. Da’ pâna atunci sa mâncam si noi ceva, ca suntem rupti…

Din camera, se aude vocea autoritara a lui Condoru:
- Cum e, ba?
- Prea mica, raspunde Cornel.
- Sa vad! porunceste Condoru.
Cornel îi arata sefulului tigaia.

- Ba, nici ouale mele nu încap în tigaia aia! Du-te si fa rost de o tigaie ca lumea!
- De unde sa fac rost? întreaba cu jumatate de voce Cristian.
- De la Metro, raspunde sec Condoru.
- De la Metro?! face Cristian neîncrezator.
- De la o vecina, ba, pana mea… raspunde Condoru. Ce naiba, ba, Cristi, esti intelectual… Hai, mergeti si aduceti o tigaie! Coarne, du-te cu el!
Pe coridor, Cristian reia reprosurile:
- Ba, Cornele, sunteti nebuni! De unde sa iau eu tigaie! Nu stiu pe nimeni în blocul asta! Cum sa sun asa, sa cer o tigaie?
- Lasa, ba, calmeza-te! Pe bune! Fii atent! Tu ti-ai platit chiria pe luna asta?
- Nu… Da’ n-am de unde sa va dau bani…
- Ba, fraiere, stai linistit! Ti-o platim noi, asa, de deranj… Sa stam si noi sa mâncam ca oamenii, pana vine gusteru’ de la Bucale cu care avem noi treaba.

Cei doi reusesc sa împrumute o tigaie de la o vecina pensionara si revin la garsoniera lui Cristian.
- Sa vad! face Condoru. E buna! adauga dupa ce i se prezinta tigaia.

Se ridica apoi si merge la bucatarie. Îsi sufleca mânecile si scoate halca de carne din sacosa, o ridica în sus si o priveste admirativ:
- Sa vezi ce biznis lanci va face Condoru! Ca la Rit Carton!

Cristi si Cornel se retrag în camera.

Cercel intra la WC. Asteptând sa se usureze, vede o pereche de chiloti de dama agatati pe caloriferul din fata lui.

Curios, se întinde sa-i ia ca sa-i studieze si aluneca de pe WC. În cadere pistolul i se descarca accidental si îl raneste la picior.

DE AICI ÎNCEPE NEBUNIA! Puteti continua povestea cu orice actiune sau personaj care credeti ca s-ar potrivi. Singura conditie este ca actiunea sa se petreaca în blocul de garsoniere în care locuieste personajul principal sau în apropiere.


Asteptam ideile voastre pâna la data de 1 iulie 2012 pe adresa: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene.
Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului
si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

media

There seems to be an error with the player !